De kookclub

Ik ben lid van een kookclub die ik, samen met 4 andere vrienden in 2009 heb opgericht.

We zien elkaar ongeveer 1 keer per maand en dan rouleren we de huishoudens en diegene bij wie de kookclub plaats vindt mag het thema van de avond bepalen en zoekt het recept uit voor het hoofdgerecht. Dan hebben we nog iemand die gerelateerd aan het thema het voorgerecht bepaald, iemand voor het nagerecht en iemand die de wijn meeneemt. De vijfde man of vrouw heeft die dag vrij en hoeft eens een keer niets mee te nemen.

Thema’s die we wel eens langs zijn gekomen zijn: een landthema, een kleur, lievelingsgerechten, hapjes, bbq…!

Koken doen we allemaal samen. Iedereen neemt zijn ingrediënten en recepten mee en dan gaat de wijn open en wordt er gekookt. Omdat we het allemaal vrij druk hebben, of met onze banen of met de familie is het vaak een beetje haastwerk qua boodschappen doen en wordt er wel vaker eens wat vergeten…dan wordt er geïmproviseerd en veel gelachen.

We zijn dus met 5 personen, een prima aantal, want ook al hebben we allemaal vrij kleine keukens, we snijden en koken ook aan de eetkamertafel of bereiden soms kleine dingen al thuis voor.

Oh ja, ik ben nog even vergeten te vermelden dat we een ‘vegetarische’ kookclub zijn, omdat een van onze leden vegetarisch is. Dat is voor ons niet-vegetariërs vaak een erg leuke uitdaging.

Twee keer per jaar gaan we nieuwe afspraken voor de kookavonden inplannen en dat doen we met de datumprikker. Diegene die dat regelt maakt wanner iedereen de data heeft ingevuld een overzicht van alle avonden en bepaalt de kookplaats en verdeelt de andere rollen.

Wanneer we een keer geen zin hebben om te koken gaan we ook eens lekker uit eten!

 

1 reactie op “De kookclub

  1. Hallo Funny Mrs,
    Graag zou ik iets meer willen vragen over de kookclub… nog steeds vegetarisch?
    Vriendelijke groet, Katja, Redactie Man Bijt Hond

Geef een reactie